Followers

Sunday, February 13, 2011

SUGAR GLIDER a.k.a tupai terbang

first time juga tengok binatang ni sebenarnya.. td after main badminton di taman, balik tu, pergi tapau (takeaway) burger kat pakcik ramli... then, tiba2 ada mamat ni datang, dengan muka macho, gentleman,... dan tiba2, ada something kat tangan dia... itulah TUPAI TERBANG.. comel siott...nama tuan tupai tu "MAN" kot.. macam dengar pakcik air panggil dia man tadi... so, Man ni tadi beli tupai terbang tu kat UPTOWN....dengan harga RM250.. bukan murah tu.. umurbaru 2 bulan la pula.. ekor die panjang, mata die besar, bulu pula warna gray and black, badan ny kecil, tepi badan ny ada line putih.. bulu die soft sangat.... so, si tupai ni makan epal je.... satu epal, lama kot tupai ni nak makan.. badan tupai terbang ni kecil je... kalau die besar nanti, paling besar pun besar tapak tangan... sapa yang x de idea tentang apa itu SUGAR GLIDER or tupai terbang ni, meh kayren tunjuk gambar2 yang kayren jumpa di google image.. klau korang nak lagi, google image sendiri yerk.. psal line hari ni x bagus sangat.. susah nak online...



kecil kan.. besar ibu jari je...



tgk,, mummy dia masih kecil,,, tp anak dia, lagi kecil.. yg ni hampir serupa ngan man punya tupai.....



kuku die tajam sikit.. tp x la sampai buat kte berdarah..

xoxo..



4 comments:

Justin said...

Agak2 trend dia2 kni nguan tupai pia jd pets....? Maya nya ku pn bs md urg main ngau tupai nya.. Ciut........... Hehehehehehe....

K@yREn AnDy said...

nti d ka ba uptown shah alam bc ah.. ba seksyen 24 nda salah ku..

Apel D. Doragon said...

dia bukan tupai.. kluarga kangaroo.. marsupial. comel woo

K@yREn AnDy said...

ye ke.. tak tau.. coz smua bgtau tupai terbang.. btw, thnkz 4 ur info..
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...